Invigning Star Testlab

Den 17 Januari hade vi invigning av vårt nya testlab. Testlabbet innehåller ett stort rullskidband för löpning och skidor där vi testar maximal syreupptagningsförmåga samt laktatmätning. Vi har även 1080 sprint och 1080 quantum som är två robotdrivna testutrustningar för power och krafttester. Det finns även en Monark och Wattbike testcykel för cykeltester. I labbet finns dessutom en mängd medicinsk testutrustning.
För er som vill träna på testbandet går det även att boka tid för träning. Bandet passar väldigt bra för att styra intervaller eller om väder och säsong inte gör vanlig skidåkning möjlig.

IMG_21881.jpg
IMG_21821.jpg
20180110_133722.jpg

Utbildiningsträff med HTUCH i Piteå

Haparanda Tornio kom ned på sin andra utbildningsträff i Piteå. Denna gång var det träning under säsong och fördjupning inom fysiologi som var helgens tema. Vi utvärderade även hur sommarens försäsongsträning hade förlöpt och ser med spänning fram till hur resultatet ska visa sig på isen. Det blev en lyckad helg med många skratt och förhoppningsvis mycket ny kunskap.

Utbildning Haparanda Torneo UHC

Nu har vi varit på besök i Haparanda för att utbilda Haparanda Torneo UHC att utvecklas som hockeyförening. Denna helg har vi genomfört den första av fyra träffar för att utveckla kunskapen inom träning samt träningsupplägg. Helgen har blandat teoretisk och praktiska moment och bör ge en bra grund att inleda sommarens hårdträning inför nästkommande säsong.

Tester och träningsutbildning med Region Norr Tennis

Föregående helg var Region Norr Tennis hos oss på träningsläger/testdagar. Unga talanger från Hudiksvall och norrut tillbringade några intensiva dagar med träning och tester hos oss.
Boende var på Hotell sport & Rest, ett stenkast från S.T.a.R träningsanläggning.
Det känns otroligt roligt att idrottare/föreningar börjar få upp ögonen för våra helhetslösningar. Boende, träning, tester med närhet och kvalité.
Vi tackar Region Norr Tennis för några mycket givande och inspirerande dagar tillsammans med era ledare och aktiva.